Будинки для людей похилого віку для пенсіонерів: які послуги затребувані?

ср, 05/06/2020 - 10:49
banner top

Основна функція будинків для пенсіонерів – це надання літній людині всіх необхідних для комфортного життя умов, які вона більше не може підтримувати для себе сама. Це захист його здоров'я та безпеки, забезпечення життєдіяльності, а також підвищення якості життя. Важливою частиною для правильного вибору є можливість порівняти послуги, що пропонуються в кожному пансіонаті для людей похилого віку та інвалідів.

Послуги з догляду за людьми похилого віку

Кваліфікований будинок для літніх людей повинен надавати якісний медичний догляд, який є основою будь-якого закладу з довгострокового проживання пенсіонерів. Контроль за якістю послуг та моніторинг кваліфікації лікарів та середнього медичного персоналу дозволить прогнозувати потребу в тому чи іншому фахівці.

Найважливішими та затребуваними сервісами для забезпечення повсякденного життя людей похилого віку (такі як купання, допомога зі зміною білизни та одягу, особиста гігієна, прийоми їжі тощо) є:

1.  Домоводство (забезпечення життєдіяльності будинку для літніх людей – приготування їжі, організація дозвілля, моніторинг прийому ліків, цілодобова медична допомога тощо)
2. Послуги пральні, включаючи надання постільної білизни та рушників
3. Основні засоби гігієни
4. Медичне обслуговування
5. Розважальні заходи
6. Терапія (фізична, мовна чи професійна) у міру необхідності
7. Стоматологічні послуги
8. Служби психічного здоров'я

Важливо розуміти, що не в кожному будинку престарілих є спеціалізований персонал або обладнання для лікування кожного конкретного захворювання. Ви повинні переконатися, що пансіонат для пенсіонерів, який ви розглядаєте може задовольнити конкретні медичні потреби вашої близької людини. Ось кілька поширених прикладів вимог до спеціалізованого догляду:

  • Внутрішньовенна (IV) лікарська терапія
  • Дихальна терапія
  • Реабілітаційна терапія
  • Паліативна терапія
  • Діаліз
  • Пацієнти з хворобою Альцгеймера та деменцією

На додаток до затребуваних послуг, які ми відзначили вище, будинок для людей похилого віку повинен пропонувати різні розважальні, соціальні, релігійні та культурні заходи. Як правило, наявність певного плану розважальних заходів та можливість участі в них літнім постояльцям, підвищує затребуваність приватних пансіонатів для людей похилого віку. Ще одним бонусом для пансіонату буде можливість залишити установу, щоб провести час із сім'єю протягом дня або навіть кількох днів.