Догляд при поліпрагмазії в літньому віці в клініці "Срібний вік"

пт, 02/28/2020 - 12:29
banner top

Поліпрагмазія - одночасне призначення більше 2-х лікарських препаратів одній людині. За зразковими даними кожна сучасна літня людина має 2-3 хронічні хвороби. Залежно від тяжкості захворювання йому доводиться приймати 1-3 фармакологічні засоби з кожної хвороби. Частина цих препаратів потребує неодноразового прийому протягом дня. В результаті, кількість таблеток, що приймаються, прагнути до нескінченності, в той час як прагнення дотримуватися всіх приписів доктора поступово падає.

Чим небезпечна поліпрагмазія?

Поліпрагмазія здатна викликати такі проблеми:

  • неможливо оцінити ефективність дії кожного препарату окремо;
  • підвищення кількості побічних реакцій;
  • зменшення ефективності лікарських засобів при взаємодії з іншими засобами;
  • підвищення навантаження на нирки та печінку;
  • зниження прихильності пацієнтів до методу лікування та підвищення ризику пропускання прийому препаратів.

Поліпрагмазія, крім регулярних консультацій щодо прийому рецептурних засобів, також потребує спеціального догляду за пацієнтом. Фахівці в пансіонаті «Срібний вік»

ведуть постійний контроль над рівнем артеріального тиску у пацієнтів, концентрацією ліпідів, вимірюють рівень глюкози, а також стежать за рівнем глікованого гемоглобіну.

Щоб забезпечити кожному пацієнту оптимальне лікування, у штаті співробітників пансіонату перебуває кваліфікований медичний персонал. Пацієнтам призначаються лише ефективні препарати. Також кожен постоялець мотивується дотримання здорового способу життя. Часом досить помірного регулярного фізичного навантаження, перегляду раціону харчування, щоб відновити деякі функції організму та зменшити кількість застосовуваних препаратів.